ÇANAKKALE / EZİNE - Gazi İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde ve okulumuzda coskuyla kutlanmıştır.

Mrt

İstiklal Marşı'mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Haftası etkinlikleri kapsamında 3. sınıf öğrencilerimizle birlikte Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ni ziyaret edilmiştir. Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz törende İstiklal Marşım'mızın önemi vurgulanmıştır.

Mrt

İngilizce dersinde  ,2 /E sınıfı öğrencileri ile  park konusundaki etkinler ile ilgili yarışma yapıldı.

Mrt

4/C ve 4 /D sınıfı öğrencileri İngilizce dersinde çizgi film karakterlerinin maskelerini yaparak ,bu karakterlerin yeteneklerini  anlatarak sınıftaki arkadaşlarına sunum yaptılar .

Mrt

Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünü uygulamaya geçirmenin en önemli adımı belki de çocuklarımıza farklı kültürleri tanıtmaktır. Kültürel zenginliğin kıymetini anlamaları dünya barışının da kapılarını aralayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz İngilizce dersinde farklı ülkelerin kültürlerini araştırarak arkadaşlarına tanıttılar.

Mrt

4. sınıf öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde karışımlar konusunu limonata ve kek yaparak pekiştirdi. hem eğlenceli hem de lezzetli bir fen bilimleri dersi yaşadı.

Mrt

3. Sınıf öğrencilerimiz My House konusunu kendi evlerini tasarlayarak pekiştirdiler. Oda ve eşya isimleri, renkler, sayılar vs. kullanarak soru cevap yoluyla evlerini tanıttılar.

Mrt

4. Sınıflarımızla "FUN WITH SCIENCE" ünitesinin kelimelerini BINGO oynayarak çalıştık.  Tüm öğrenciler keyifle ve heyecanla oyunumuza katıldı.

Mrt

Yaparak yaşayarak öğrenmek edinilen bilgiyi kalıcı hale getirmenin etkin bir yöntemidir. biz de okulumuzda fen laboratuvarını deneylerle öğrenmek için bolca kullanıyoruz.

Mrt

Günümüzde yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek öenmlidir. Derslerde çocuklarımızın yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik pek çok çalışma yapılmaktadır. 4. sınıflar icatlar konulu çalışması da bunlardan bir tanesidir.

Mrt

Masallarla Büyüyorum Projesi Kapsamında anasınıflarımızla yaptığımız geziden kareler...

Şbt

Öğrencilerimiz okulumuzun kütüphanesinde okuma saati yapıyor.

Şbt

Sınıflarımızda kahvaltı keyfi. Okul sadece öğretim yapılan bir yer değildir. Kimi zaman bir sofranın keyfini de yaşadığımız, payLatığımız, paylaşırken mutlu olduğumuz yuvamızdır. 2C sınıfı öğrencilerimiz de sofrada buluştu.

Şbt

Öğrencilerimiz küçük yaşlardan itibaren deneyler yaparak bilimsel keşiflerde bulunuyorlar.

Şbt

Matematik derslerinde yaptığımız etkinlikler ile öğrencilerimiz matematiğin hayatın içindeki hallerini yaparak yaşayarak keşfediyor. Okulda eğitim sadece masanın başında oturup kağıt kalem etkinlikleri yapmaktan çıkıyor, keyifli öğrenme alanlarına dönüşüyor.